ČLOVĚK BY MĚL DOSÁHNOUT DÁL, NEŽ JE ROZPĚTÍ JEHO PAŽÍ, OD ČEHO BY JINAK BYLO NEBE? *^*

Dango

28. března 2012 v 21:00 | Anne-Mary-chan |  Recepty na japonská jídla
Áááá rozhodně musím někdy vyzkoušeet xD
DRUHY DANGO
Anko: (Někdy známe jenom jako Slazené)Dango s červenou fazolovou pastou
Chadango: Dango ochucené zeleným čajem

Bocchan Dango: Tříbarevné Dango. Jedno je zabarvené červenou fazolí, druhé vejcem a třetí v zeleným čajem

Denpun Dango: Dango z Hokkaida vyrobené z bramborové mouky a pečené s orestovanými sladkými fazolemi

Kuri Dango: Dango obalené v kaštanové pastě

Chichi Dango: Lehce nasládlé,lehké Dango.Konzumuje se obvykle jako dezert.

Hanami Dango: Také má tři barvy. Jí se na festivalu Hanami (Slavnost pozorování sakur)

Goma: Se sezamovými semínky semínky.Můžou být jak sladké,tak slané.

Kibi Dango: Dango Vyrobeno z jáhlové mouky.

Kinako: Dango jako opečená sójová mouka.

Kushi Dango: Dango v držení jako špíz

Mitarashi: Dango zalité sirupem z shouyu (sojové omáčky), obsahují cukr a škrob.

Nikudango: Typem karbanátku.

Teppanyaki: Dango na špejli s pikantní chutí Teppanyaki.

Sasa Dango: Dango, který se vyrábí a konzumuje především v prefektuře Niigata. Sasa Dango má dvě varianty: ". Otoko Dango" "Onna Dango" a Onna Dango (doslovně "Žena Dango") je plná anko, zatímco Otoko Dango (doslova "Muž Dango") je plná kinpira.Dango je zabaleno v listech Sasa za účelem uchování.
Recepty:
Normální Dango - Potřebuješ:
3 hrnky rýžové mouky (nebo víc, záleží na tom jaké množství danga chceš)
1/2 hrnku moučkového cukru (podle chuti)
špetka soli
1 lžičku kukuřičného škrobu
teplou vodu (tak teplou, aby ses neopařil/a)
1 větší, nízký hrnec
2 velké mísy
1 vařečku
1 talíř
veliké síto
špejle
Postup:

Připravíme si hrnec a asi ze tří čtvrtin jej naplníme vodou a dáme vařit. Do mísy nasypeme mouku, škrob, sůl a cukr. Promícháme, po troškách příléváme vodu a zároveň těsto hněteme, dokud není dost tvárné a nelepí. Poté z těsta uválíme menší kuličky, asi tak velké, aby se daly nabodnout na špejle. Mezitím už by se voda měla vařit, pokud je tomu tak, naházejte (opatrně) kuličky do vody. Chvilku počkejte a pak je odlepte vařečkou ode dna, ale dejte pozor, abyste je nerozmělnili. Po několika minutách by měly knedlíčky volně plout ve vodě, většinou těsně u hladiny. Nechejte je vařit asi další 4 minuty. Celkový čas vaření je asi tak 6-8 minut. Poté si do druhé misky nalejte studenou vodu, knedlíčky přeceďte přes síto a vhoďte je do ní. Dvě minuty je tam nechte, pak znovu přeceďte a dejte knedlíčky na talíř. Vezměte si špejle a napíchejte na každou 3-5 knedlíčků. Doporučuju kratší špejle, abyste si je nemuseli při jídle strkat až k mandlím :) A to je celé!


Niku Dango - Suroviny:
  • 500g masa (na půl hovězího a vepřového)
  • 2 polévkové lžíce najemno nastrouhaného sýra
  • Půlka najemno rozsekaného celeru
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mouky
  • 1 stroužek nadrobno nasekaného česneku
  • Sůl, pepř
  • Olej
Poměry masa, sýru a celeru nehrají až tak velkou roli, pokud jste zeleninovější, klidně celeru přidejte a uberte masa. Trocha sýru navíc taky nic nepokazí. Důležité je, aby vznikla hmota, jež drží u sebe. Kdyby se úplně nepovedlo, dá se vždycky "podvádět" vajíčkem navíc. V prvním receptu, podle kterého jsem dango vařil, mimochodem stálo půl hrnečku celeru. Doma však nemám žádný standardizovaný hrneček a tak jsem to převedl na půlku celeru. Jinak se musím ještě přiznat, že když jsem líný, tak si ulehčuji práci a celer nerozsekávám, ale strouhám. Ničemu to zas tak nevadí.

Postup výroby:

Maso, sýr, celer, mouku, vejce a česnek smícháme do kupy. Dochutíme solí a pepřem dle libosti a ze vzniklé hmoty uplácáme malé kuličky. Ty osmažíme na oleji do hněda a máme hotovo. Podáváme s rýží nebo samostatně chuťovku

Finty na konec:

K dangu můžeme udělat omáčku na namáčení, například smícháním citrónové Šťávy a sojovky v poměru 1:2. Dobrá omáčka vznikne i smícháním sojovky, octa případně trochy saké. Poměry záleží na síle octa.
Další varianta, kterou jsem však ještě nevyzkoušel, je obalování v omáčce. Po osmažení kuliček si připravíte omáčku ze čtyř lžic sojovky, čtyř lžic mirinu, lžíce saké a trochy cukru. Omáčku nalijete na pánev a na mírném ohni v ní znova smažíte kuličky dokud se celé neobalí.
 


Komentáře

1 Aya Aya | E-mail | Web | 1. dubna 2012 v 21:23 | Reagovat

mnááám hned bych to vyzkoušela, ale pochybuju, že by mě babča pustila do kuchyně =! =D

2 kat kat | 20. března 2013 v 17:58 | Reagovat

Mně t nejde udělat :-( i když mám male kulišky tm jsou tvrdé porad cc mám dělat :-(

3 Tayanaraka Tayanaraka | 26. dubna 2013 v 14:37 | Reagovat

Je to super recept :-). Když je chci obarvit, kdy tam mám dát to barvivo? Děkuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama